Teknisk informasjon - felger

Vi får ofte spørsmål om hva innpress, backspace, boltsirkel osv er, og her har vi prøvd å forklare på best mulig måte.Boltsirkel:

Boltsirkel er antall bolthull i felgen, samt avstanden mellom to av de diagonalt. I dag er de fleste biler enten 4, 5, 6 eller 8 bolt.
Avstanden mellom hullene er enten i millimeter eller i tomme. F.eks 6x5.5" vil si 6 hull og 5,5" tommer (139,7mm) avstand i henhold til tabellen nedenfor.


4 BoltBoltsirkel/avstand måles senter til senter på to av hullene rett ovenfor hverandre.
5 BoltBoltsirkel/avstand måles senter fra et hul til baksiden av hull nr 3.
6 BoltBoltsirkel/avstand måles senter til senter på to av hullene rett ovenfor hverandre
8 BoltBoltsirkel/avstand måles senter til senter på to av hullene rett ovenfor hverandre


Innpress / Backspace:

Innpress og backspace er litt av det samme, men regnes forskjellig. Innpress brukes med i Europa mens amerikanerene helst bruker backspace. Vi kan si litt enkelt at innpress forteller litt om hvor dyp felgen er. Innpresset måles ved å finne senteret på felgbanen og så måle dette mot annleggsflaten på felgen (den delen du skrur fast til bilen).

Innpress kalles også ET eller Offset.


C er senteret på felgbanen, M er annleggsflaten mens ET (innpress) er forskjellen mellom disse to i millimeter.
0mm innpress betyr at C senter og M annleggsflate er rett ovenfor hverandre. Negativt innpress betyr at M annleggsflate ligger lenger inn, mens positivt betyr at M ligger lenger ut mot utsiden.

Har du en bil med originalt +20mm innpress og ønsker å sette på en felg som har -19, så vil felgen stikke totalt 39mm lenger ut enn originalfelgen.

Har bilen din originalt felg med -15mm innpress og du setter på en +6mm innpress felg, så vil den sitte 9 millimeter lenger inn enn den originale felgen.

Backspace er mye enklere å regne ut: Det er avstanden fra annleggsflaten til bakkant av felgen. Amerikanerene bruker å oppgi dette i tomme. Så finner du en felg
med 4" backspace, så betyr det at det er 4 tommer fra bakkant av felg til bakkant av annleggsflaten.